SamenLoop voor Hoop

Wij ondersteunen van harte SamenLoop voor Hoop. Doet u mee? Voor iedereen uit Oude-IJselstreek en ver daarbuiten is er een mogelijkheid om een kaars te laten opsteken bij de Samenloop voor Hoop die 24 uur blijft branden. Dat kunt u doen door een kaarsenzak te kopen bij een van de ruim 500 deelnemers aan deze estafetteloop of door er een te bestellen op de website: www.samenloopvoorhoop.nl/oude-ijsselstreek onder “bestel een kaars”.

Een van de bijzondere onderdelen van de SamenLoop voor Hoop is de kaarsenceremonie. Op zaterdagavond 22 september zal om 21.30 uur op de atletiekbaan van Atletico’73 in Gendringen de verlichting gedoofd worden en wordt het hele terrein verlicht met kaarsen. Het koor Different Voices zal vanuit een muziekkoepel op het middenterrein gaan zingen om de kaarsenceremonie in te leiden. De eregasten komen dan binnen en om 22.00 uur begint dan het officiële moment van gedenken en vieren. Verwacht word dat dan ruim duizend kaarsen de atletiekbaan en het middenterrein zullen verlichten. De organisatie hoopt dat op dat moment ook vele inwoners van Oude-IJsselstreek aanwezig zullen zijn voor bemoediging en samen vieren. Aan het eind van de ceremonie zullen de eregasten voor zover mogelijk weer vooropgaan in een ereronde over de atletiekbaan om zo de Samenloop weer te hervatten met alle deelnemers. Daarna volgt nog een optreden van de muziekband Katzmaf op het podium.

De kaarsen welke dan geplaatst zullen zijn in kaarsenzakken worden gesponsord door Van Eldik Uitvaartzorg uit Varsseveld. Daardoor gaat de gehele opbrengst van de kaarsenzakken naar het goede doel: onderzoeksprojecten van het KWF om de vaak dodelijke ziekte om te vormen naar een te genezen, of in ieder geval een beheersbare en/of chronische ziekte.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws