Columns

Via deze pagina houden we u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, columns en evenementen in de regio.

Verbinding

Verbinding

Of je nu op je slippers of in je ochtendjas kwam vragen of je even kon telefoneren maakte niet uit. De buren kenden elkaar goed en keken naar elkaar om.

Lees Meer

Verliefd

Verliefd

Elke avond vielen ze naast elkaar in slaap. 56 jaar lang. Ze vertelde het alsof elke nacht de eerste keer was. Zo puur. Zo vol genegenheid.

Lees Meer

Foto

Foto

Toen ze zag dat er iets niet in de haak was met haar dreumes, belde ze haar man. Hij luisterde aandachtig en stelde haar gerust.

Lees Meer

Spannend

Spannend

Ze huppelde bijna letterlijk door het leven. Als je haar ontmoette was ze één en al vrolijkheid. Ze onderzocht de wereld met al haar zintuigen.

Lees Meer

Nuchter

Nuchter

Ze was wat je noemt een nuchtere Achterhoekse. Een vrouw van doe maar gewoon, dan ... precies, zo’n vrouw. Je kon altijd van haar op aan. Weinig woorden en veel daden.

Lees Meer

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld

Het was een mooie winterse middag. Fonkelende zonnestralen speelden een uitbundig spel van donker en licht tussen de laatste fel verkleurde herfstbladeren van de bomen op de begraafplaats.

Lees Meer

Boerenleven

Boerenleven

Passie. Intense gedrevenheid. Liefde. Onophoudelijke werklust. Toewijding. Aandacht voor zijn buren. Dag en nacht klaar staan. Om negen uur naar bed. Om vijf uur weer op.

Lees Meer

Laatste woord

Laatste woord

Alles was tot in de puntjes voorbereid en getest. Toch ging er van alles mis op de dag van de uitvaart. Het begon al bij de lift in het verzorgingstehuis.

Lees Meer

Privacy

Privacy

Dat het gebeurt bij een relletje in een stad, bij een ongeluk op de snelweg of tijdens een grote, openbare happening, daar zijn we inmiddels, terecht of onterecht, aan gewend geraakt.

Lees Meer

Broertjes

Broertjes

Het regende pijpenstelen toen hun oma op de begraafplaats naar het graf gedragen werd. De meeste mensen liepen onder een paraplu, maar de twee kleinzoons niet.

Lees Meer

1 2 3 4 5 ... 8