Bergtop

Als je zou zeggen dat hij van wandelen hield, zou je hem tekort doen. Je denkt dan misschien aan een wandeling door een park of een fikse boswandeling. Maar hij, hij bedwong bergpassen. Hij tuurde op de ene bergtop alweer verlangend naar de volgende.

Als je denkt dat hij af en toe kluste als hij niets beters te doen had, zou je er niet meer naast kunnen zitten. Hij zat gewoon niet stil. Hij wilde je helpen. Zag al nieuwe mogelijkheden voordat je er zelf maar aan dacht.

Als je hem zag sporten, snapte je niet waar hij de energie vandaan haalde. Naast zijn intensieve werk en zorg voor anderen, was er altijd tijd over voor een fikse fietstocht of een pittig partijtje voetbal.

Hij had ontelbaar veel bergen beklommen. Met zijn onblusbare klusdrift maakte hij het leven leuker en beter voor wie het maar wilde. Het sporten hield hem fysiek en mentaal oersterk

Zo kon hij, toen hij voor zichzelf moest zorgen, zijn ziekte te lijf gaan als een berg die bedwongen moest worden. W as hij mentaal zo sterk dat zijn leven langer leuker en beter bleef dan gedacht.

Toch won de ziekte. Zou je denken. Hij is immers overleden. Maar als je aan hem denkt, zie je een man die je uitdaagt. Vanaf een net beklommen bergtop loopt hij met je mee naar beneden, moedigt hij je aan in het diepe bergdal en durf je de klim naar boven weer aan.

 

© Petra van Eldik – Neleman

Terug naar overzicht

Laatste nieuws