De kus van Lennart

Vier jaar geleden overleed Lennart, het zoontje van de Zutphense Wendy Marsman, plotseling vlak na zijn tweede verjaardag. Op het raam van de woonkamer zaten nog tientallen vingerafdrukjes van het kleine mannetje. Een paar maanden na Lennarts dood, vroeg Wendy de politie of het mogelijk was Lennarts vingerafdrukken eraf te halen om te bewaren.

Bijzondere ontdekking
Forensisch onderzoeker Henrieke Schoonekamp ging ermee aan slag en ontdekte vervolgens iets bijzonders: de kleine Lennart had een kus achtergelaten op het raam. Henriëtte slaagde erin de kus van het raam te halen. Ze schreef hierover een aangrijpende blog. “Normaal gesproken gebruik ik mijn gereedschap om boeven te zoeken, nu gebruik ik het om de sporen van een klein boefje te vereeuwigen. Dit raakt me. Dit is geen werk, dit komt veel dichterbij dan werk.” De blog is via Facebook duizenden keren gedeeld.

Overdonderd
Wendy en haar gezin zijn geroerd en blij met de ontdekking van Henrieke. Ook de betrokkenheid van de lezers van haar blog raakt hen. Wendy: “Ik ben helemaal overdonderd door alle reacties.”

toBe kus van Lennart

Terug naar overzicht

Laatste nieuws