Een goed leven

Een goed leven

Je staat er niet altijd bij stil hoe mooi het is dat we allemaal anders zijn. Maar soms valt het je ineens op dat iemand echt heel anders is dan jezelf.

Zo ben ik nogal praktisch ingesteld als het op mode aankomt. Als ik dan iemand ontmoet die er verstand van heeft en mooi gekleed is, kan dat indruk op me maken. Of een zwerver die op de stoep ligt te slapen. Maakt ook indruk op me. Welk verhaal gaat er schuil achter die manier van leven?

Laatst begeleidde ik een afscheid van iemand die een goed leven had gehad. Nu is dat op zich niet zo bijzonder. Er zijn genoeg mensen waarvan je dat aan het eind van hun leven kunt zeggen. Wat dit zo bijzonder maakte was, dat iedereen het er over had toen ze op de dag van de uitvaart iets over hem vertelden.

Na afloop realiseerde ik het me pas. Deze man had zoveel ideeën. Alles waar hij aan begon, veranderde in iets moois. Daar genoot hij van. Hij was nog lang niet klaar. Zijn leven bruiste, liep over van levenslust. Bij hem spátte het er zo vanaf dat ze het wel moesten vertellen. Ze konden niet anders.

© Petra van Eldik – Neleman

Terug naar overzicht

Laatste nieuws